пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

"Щоб голоду не знали люди вічно..."



Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття...


 

З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, в школі  було оформлено інформаційну виставку матеріалів з історії голодомору в селі Оникієве: статистика, спогади та імена померлих.
Учні школи переглянули  документальне відео «Голодомор. Великий злам». Після цього учням школи було запропоновано провести акцію «Незабудки пам’яті». Підготовку до акції  учні, разом з педагогом-організатором,  розпочали заздалегідь.  Зокрема, була виготовлена символічна квітка-незабудка з кольорового паперу. Під час акції учні змогли підійти до панно та прикріпити квітку та у такий спосіб вшановвати пам’ять жертв голодоморів в Україні.


Завершились заходи ходою до меморіалу жертвам голодомору,який розташований в сільському парку. Там учнівський та педагогічний колективи, представники сільської ради та сільського будинку культури вшанували пам’ять про тих, хто загинув голодною смертю, хвилиною мовчання.



  Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."





Немає коментарів:

Дописати коментар