вівторок, 22 листопада 2016 р.

День Гідності та Свободи!



21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Для того щоб згадати, як це було, учні Оникіївської школи переглянули документальний фільм «Палаюча зима: Боротьба України за свободу», де показані події зими 2013-2014 року. Це погляд на Революцію Гідності очима її учасників. Раніше картина була представлена на Міжнародному фестивалі фільмів про права людини у Нюрнберзі, де отримала гран-прі. Також фільм отримав приз глядацьких симпатій за кращий документальний фільм на кінофестивалі у Торонто.
Класні керівники провели години спілкування на тему: «Революція Гідності: як це відбувалось», «Події, що змінили нас» та інші. Головною ідеєю цих заходів є те, що для кожного українця слова Революція Гідності, або Євромайдан – це щемливий спогад про ті дні. Дні, коли звичайні люди різного віку, без зброї, з тим, що було в хаті, вийшли на мирний протест.
Біля бібліотеки була організована  інформаційна виставка «Революція Гідності: ми маємо право на свободу», де окрім довідкової інформації про цей день, учні могли ознайомитись з висловами відомих людей про свободу та гідність.

Більш детально з подіями Революції Гідності можна ознайомитись тут

Немає коментарів:

Дописати коментар