пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Європейський день захисту дітей від сексуального насилля



До дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства  в Оникіївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів був проведений ряд заходів. Шкільний психолог проводила  анонімне опитування  учнів 11 класу «Гендерні стереотипи» та «Небезпечні гендерні стереотипи» та міні-лекцію «Сексуальне насильство та експлуатація».   Учні отримали пам’ятки «Як уникнути сексуального насилля». В 6 класі психолог провела бесіду «Я проти насильства» .
Класні керівники провели відверті розмови з учнями 8-11 класів на тему «Психологія статі: чоловік і жінка» та ін.. Окрім того, учні 5-8 класів переглянули короткометражний відеоролик, створений Радою Європи, для дітей 9-13 років на тему сексуального насильства проти дітей "кола довіри". Для попередження ситуацій насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему, здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей.

Протягом тижня учням було запропоновано відобразити своє бачення щасливої родини на малюнку. Кожен втілив це по своєму: для когось це сімейні прогулянки на повітрі, для когось це  сімейні подарунки, а для когось просто сім’я у повному складі.

   Члени євроклубу «Нове покоління» 18 листопада організували акцію «Подаруй дитячу посмішку». Протягом дня вони «збирали» дитячі посмішки на фотоплівку, даруючи кожному, таким чином, хоч хвилину позитивного настрою. 


Немає коментарів:

Дописати коментар