пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Історія перемоги: ОБЛИЧЧЯ ГЕРОЇВ.

В ті стежини, які ще діди протоптали,
Із минулих віків у прийдешні віки..

Час уже давно згладив шрами землі, зрівняв окопи і ями від бомб, мін і снарядів. На долю наших ветеранів випав важкий шлях до Перемоги. З кожним роком рідшають їхні ряди, все менше на землі залишається очевидців цієї страшної війни.
Мов весняні струмки збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих тривожних літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв із сторінок книг, її мужню і величну надійно оберігає народ передаючи, як святиню у спадщину поколінь.
Щоб якнайдетальніше зберегти всі матеріали шкільного музею про історію визволення, про ветеранів, щоб зберегти пам’ять про наших воїнів-односельчан, виникла ідея створення єдиної, упорядкованої збірки, куди б увійшли матеріали про визволення села Оникієве. 
Отож цього березня,  до 70-ої річниці визволення села Оникієве від німецько-фашистських загарбників,  світ побачила збірка "Історія перемоги: ОБЛИЧЧЯ ГЕРОЇВ", роботу над створенням якої  ми розпочали ще у 2012 році. В ній містяться матеріали, які вдалося зберегти за десятиліття, інформація, яка отримана особисто з вуст наших ветеранів, те що почули від їх родичів чи вдалося відшукати з допомогою  ресурсів Інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар