понеділок, 17 жовтня 2016 р.

І покажем, що ми, браття, козацького роду...



Словосполучення "захисник Вітчизни" перестало бути абстрактним ритуальним висловлюванням. Воно наповнилося конкретним змістом, багатим на подвиги українського воїнства, безліччю битв і дат.
Любов до свого народу, до своєї землі починається із знання народних традицій, обрядів, звичаїв, зі знання багатющої історії українського народу. Наша рідна Україна – славна і чудова земля із широкими чистими річками, мережаними нивами. Оскільки в героїчному найбільше виявляється національний характер народу, його душевна краса, його талант, то такі сторінки історії особливо хвилюють і наповнюють нас гордістю. У минулому українського народу було таке неповторне й легендарне явище, як Запорізька Січ.В день Захисника України, учні Оникіївської школи «провели паралель» минулого і сучасного: згадали захисників українських земель часів Богдана Хмельницького та сучасних героїв, учасників війни на Сході України. Протягом заходу, який відбувався за участю учнів 5-11 класів, присутні могли послухати козацькі пісні у виконанні кожного класу  та переглянути відеоматеріали про сучасні бойові дії на Сході України. Разом з тим, на святі Захисника України відбулася презентація стенду «Герої не вмирають…» присвяченого кіровоградцю Євгену Бурку.
День Захисника України, 14 жовтня, має стати святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Він має символізувати нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.


Немає коментарів:

Дописати коментар